Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Rosengård FF 22 15 3 4 48
2 Borstahusens BK 22 14 3 5 45
3 Husie IF 22 12 5 5 41
4 Furulunds IK 22 12 4 6 40
5 Uppåkra IF 22 12 4 6 40
6 Dalby GIF 22 10 2 10 32
7 Teknologkårens IF 22 9 4 9 31
8 AIF Barrikaden 22 9 4 9 31
9 Linero IF 22 7 4 11 25
10 Billeberga GIF 22 6 2 14 20
11 BK Fram 22 3 3 16 12
12 Skånekurd FF 22 2 4 16 10

Match

AIF Barrikaden

1 - 0
20 april 2018
18:30

Billeberga GIF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Billeberga GIF

Startelva: Mikael – Victor L, Oskar H, Viktor T, Jonathan T – Alex – Jonas, Anders – Oskar W, Ahmed, Mattias A

Avbytare var Linus som spelade högeranfallare dryga 35 minuter mitt i matchen, Henke som kom in som anfallare efter 33 min och blev kvar där tills det återstod 3 minuter, Simon som spelade sista kvarten, först som höger yttermittfältare men mot slutet som ensam anfallare, Marius som spelade som extra förstärkning av mittfältet de sista 3 minuterna efter ledningsmålet och Jonathan S som inte spelade alls.

Allra först kan jag inte låta bli att kommentera reportaget i Sydsvenskan. Ibland är man irriterad över att de inte ringer men ibland också tvärtom när de lägger orden i munnen på en. Visst sa jag och tryckte verkligen på det och tycker fortfarande att vi ska vara mycket glada över poängen och att Billeberga hade de flesta chanserna och spelmässigt också var något bättre än vi ganska länge men jag använde inte utvisningen som ytterligare ett argument för varför vi hade tur utan sa tvärtom att det var efter den vi reste oss och också hade ett ribbskott utöver målet. Och det där att det var många som inte trodde på oss vet jag inte var han snappat upp men jag nappade i alla fall inte när han lite så där menande sa att ”ja nu har ni 6 poäng på tre matcher” men fick han något svar av mig ö.h.t. (minns inte om jag bara tänkte säga så) så var det att jag trott mycket på en bra placering vilket många av er som läser säkert också hört. Ja det blev ju alldeles för mycket om detta av en egocentrerad och känslig referent men man blir ju så gränslöst irriterad).

Av någon konstig anledning (de lär knappast ha spelat mer på detta underlag än vi) verkade vi redan från minut ett mycket sämre vän med naturgräset än våra motståndare. Detta gällde speciellt försvarsspelet som dessvärre som helhet inte kan få godkänt trots den hållna nollan bakåt. Billeberga fick flera klara målchanser helt gratis av oss antingen som en konsekvens av individuella misstag eller av dålig kommunikation (fast det senare kan ju knappast ha berott på konstgräset). Det var bara Billebergas usla avslut i kombination med ett par fina räddningar av Mikael som gjorde att vi slapp jobba i en siffermässig uppförsbacke.

Vi hade också länge svårt att få till något konstruktivt spel och lyckades inte alls anpassa oss efter deras i praktiken 4-2-4 eller 5-2-3-spel. Visst vi hade ofta bollen på mittfältet och på kanterna men sen blev det liksom inte mer av det. Vi var väldigt fantasilösa och det kändes som att vi gjorde saker mest på måfå utan någon riktig tanke bakom. Billeberga var inte speciellt bra, men inte heller extremt dåliga som det kändes som att vissa i vårt lag förväntat sig bara utifrån deras sistaplacering, trots att det bara spelats två omgångar. Framför allt kunde man hos dem i motsats till hos oss, se att de hade en spelidé som man följde.

Trots att vi hade en liten uppryckning under de sista 10 minuterna av första halvlek gick den första timmen klart ”på poäng” till Billeberga. Det som skulle vända det hela var märkligt nog en utvisning på Ahmed (efter två gula kort för vårdslöst spel) i den 59:e minuten.

Nu visade vi vår sedvanliga goda moral och tränare Andy sitt mod när vi inte alls backade hem utan gick för seger. De kände sig förstås också tvingade att göra om än som det såg ut lite stressat och motvilligt. Man hade ju trots allt sin första poäng inom väldigt klart räckhåll.

Denna kombination av att vi nu hade såväl mycket energi som ett mycket fantasirikare spel och satsade, om inte allt så det mesta, framåt och att de tog lite fler risker gjorde att vi fick rätt många ”nästanlägen” vilket verkade stärka självförtroendet ytterligare och när vi med kvarten kvar gick ner på en trebackslinje trots att vi var en man mindre kom också den första heta målchansen från vår sida när Oskar W hade ett skott i ribban i den 81:a minuten.

Det hela skulle alltså slutligen resultera i en seger för oss även om den satt hårt inne och sett till hela matchen inte var rättvis. Vi fick i den 88:e minuten en frispark från c:a 20 meter (?) där Anders F utnyttjade en dåligt uppställd mur till att lägga in bollen så ytterst välplacerat nere vid stolproten att målvakten var utan chans trots att han ”var där” – elegant (oavsett pikar i gästboken om strumprullare?).

Avslutningsvis stort beröm till Alex som, precis som Linus så riktigt uttryckte det efteråt, var planens kung. Han var den enda som var riktigt bra redan medan vi övrigt var dåliga och var en gigantisk härförare under vår starka avslutning.

Statistik: Hörnor: 1-4 (vi fick vår enda först i 77:e min!) Avslut på mål (inkl. ribbskottet): 6-5 Avslut utanför: 3-7

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anders Folkesson 1 1 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 1 0 0 0
Ahmed Kaheel 1 0 0 0 1 0
Marius Selvik Bentzon 1 0 0 0 0 0
Oskar Hernerud 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tis 18 sep 2018, 18:30 Billeberga GIF - AIF Barrikaden 5 - 3